Gelukkige, zelfverzekerde kinderen deze zomervakantie 2020 en daarna! – Just Like Mommy'z

Posted By Mama Z.July 31, 2020

Wil je gelukkige en zelfverzekerde kinderen na de zomervakantie 2020?

Het is zomer 2020, maar helaas is het een andere zomer als dat we gewend zijn. Door COVID-19 zijn we een stuk beperkter in ons doen en laten.

Kindervakantie zonder kindervakantiekamp of kinderbestemming dit jaar: zomervakantie met kinderen thuis

Niet alleen omdat sommige dingen niet mogen maar ook omdat we er soms gewoon geen goed gevoel bij hebben.

Maar laten we het positief benaderen. Het belangrijkste is dat we gezond zijn en misschien kunnen we juist deze coronatijd gebruiken om quality time met onze kinderen door te brengen, en helpen ze om meer zelfstandig te zijn!

Omdat we door de coronaperikelen vandaag de dag toch wat meer tijd vrij kunnen maken voor de kinderen, kunnen we deze quality time ook gelijk nuttig gebruiken.

Waarom zouden we de kinderen niet gelijk op een leuke en speelse manier bepaalde handelingen bijbrengen en ze meer verantwoordelijkheid geven? Dat klinkt misschien een beetje als lesgeven tijdens de vakantie, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. 

Zomervakantie corona, er zijn ook voordelen

Misschien juist omdat we minder kunnen tijdens de zomervakantie 2020, zijn we ook minder gehaast en dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. We hebben ineens weer tijd om leuke dingen met de kinderen te doen en de band met hen te verstevigen.

Er is ook weer meer tijd voor vrienden en familie, mits samenkomen natuurlijk op een veilige manier gebeurt. Een gezellige barbecue in de buitenlucht waarbij we de 1,5 meter afstand bewaren kan prima, net zoals met vrienden of familie een terrasje pakken. Voor mijn dochter zijn dit geweldige 'twinnen met mama' momenten :)

Vakantie geannuleerd? Je bent niet alleen

Helaas zijn we niet de enige die dit jaar besluiten om tijdens de vakantie in Nederland te blijven. Half Nederland blijft thuis deze zomer.

Natuurlijk zijn we teleurgesteld als de geplande vakantie niet door kan gaan. Maar zou je het risico willen lopen? In sommige landen laait het coronavirus weer stevig op en je moet er niet aan denken dat je daar zit en alles gaat op slot. Dan kun je beter in Nederland zijn en ook ons land heeft prachtige plekken waar je echt wel dat heerlijke vakantiegevoel krijgt.

De schoolvakantie is begonnen en veel kindervakantiekampen worden geannuleerd.

Accommodaties in Nederland lijken ineens stukken duurder te zijn en veel campings of andere accommodaties zijn volledig volgeboekt. Dan raak je toch wel even in paniek.

Hoe ga je die schoolvakantie doorkomen als je nergens naartoe kunt? Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en samen met onze ‘zelfbenoemde prinses’ van zeven jaar hebben we genoeg leuke dingen in de planning staan om er een geweldige zomer van te maken!

Ouderwets speelplezier

Het grappige is dat in deze coronatijd hele ouderwetse dingen ineens toch nog heel leuk blijken te zijn.

Niet alleen een bordspel met de hele familie, maar ook een legpuzzel maken of een speurtocht uitzetten zorgt voor veel plezier met elkaar. Wat dacht je van de sproeier in de tuin op de warme dagen? De kinderen kunnen hier net zo van genieten als van de Splash in het pretpark en het is nog goedkoper ook.

Zet hem in de voortuin en voordat je het weet, sluiten alle vriendjes en vriendinnetjes aan. Wissel dit soort activiteiten af met andere ouders, dan heb je ook weer wat tijd voor jezelf. Ga eens picknicken met vrienden én met de kinderen in het park. Ondanks het afstand houden kunnen dit hele gezellige middagen worden.

Thuisvakantie: Enjoy your staycation!

Natuurlijk moet het weer een beetje mee zitten, maar er zijn genoeg plekken in de buurt waar je vertier in de buitenlucht kunt vinden. Uitrennen in het park, kindvriendelijke terrassen bezoeken samen met je dochter in twinning jurken of lekker de moeder -dochter band verstevigen door te knutselen, spelen in de tuin of door andere dingen samen te ondernemen.

Zomervakantie

Taken verdelen tijdens de vakantie thuis

Je kunt de ‘staycation’ zelfs gebruiken om op een leuke manier samen met je kind wat huishoudelijke taken te doen waar je niet onderuit kunt. Samen de was ophangen, stofzuigen of boodschappen doen verstevigt het gevoel van ‘mama and me’.

Na de huishoudelijke taken is er dan ook weer gelijk tijd voor een leuke activiteit samen. Je zult zien dat als je ze het mommy & me gevoel geeft, ze het nog leuk vinden om te doen ook. Kinderen maken nu eenmaal graag hun ouders blij en helpen graag. Als je maar contact maakt (samen spelen en leuke dingen doen) en communiceert (praten met elkaar maar ook samen chitchatten!)

Love en Power: zorg voor allebei

Om de band met je kind te verstevigen en de communicatie goed te houden, moet je zorgen dat je kind verzadigd is.

In dit geval heb ik het niet over eten, maar over heel iets anders, namelijk liefde en kracht. Genoeg liefde klinkt vanzelfsprekend maar ook je kind de kracht geven om het gevoel te hebben dat ze controle hebben over hun leven is belangrijk.

Hiermee voorkom je problemen en strubbelingen, wat redenen kunnen zijn om niet een steentje bij te dragen aan de huishoudelijke taken. Geef ze keuzes en geef ze het gevoel dat hun mening belangrijk genoeg is om die keuze zelf te maken. Juist door ze een bijdrage te laten leveren aan de huishoudelijke taken maak je ze belangrijk.

Samen spelen- Moeder Dochter Jurken - leopard

Een leerproces: life skills en verantwoordelijkheid nemen

Bijdragen in het familieleven stimuleert niet alleen hun eigenwaarde, maar ze leren er ook nog van.

Hiermee leer je ze namelijk hun verantwoordelijkheden te nemen en het is ook een leerproces voor het onder de knie krijgen van de taken in het huishouden. Koken, organiseren, schoonmaken, wassen en ga zo maar door, ze moeten het toch een keer leren dus waarom nu niet spelenderwijs? Help ze, moedig ze aan en prijs ze… maar neem het ze niet uit handen.

Als ze zelf meer kunnen, voelen ze zich steeds trotser en dat vergroot hun zelfvertrouwen.

Een moeder en dochter spel

Om die connectie te vinden bij jonge kinderen, kun je er natuurlijk een spel van maken. Samen spelen is nog steeds de beste manier om interactie te krijgen.

Speel een spel wat zij leuk vinden en niet een spel waarvan je denkt dat het educatief genoeg is. Speel bijvoorbeeld met Barbies of met Lego.

Door samen te spelen, ervaar je samen de mooiste momenten als het gaat om communicatie en het is een uitstekende manier om haar persoonlijkheid, haar talenten en haar vaardigheden te ontdekken.

Het is heerlijk om samen met mijn dochter te tekenen of te verven omdat zij dat fantastisch vindt. Natuurlijk tekenen we voornamelijk meisjes met mooie jurken en natuurlijk tekenen we mama erbij ;)

We spelen ook mama en dochter, alleen is mijn dochter dan de mama en gaat ze me verzorgen! Het leuke is dat ze me nu ook kan voorlezen en koffie brengen hihi :)

Moeder Dochter Twinning - zomervakantie - kermis

Je dochter wilt graag net als mama zijn! Een leuke manier om haar dit te laten voelen is moeder dochter twinning!

Bekijk onze accessoires en Pretty Girls matching tanktops.

Ga voor een matching tanktop set of haaraccessoires als starters, of twinning jurken - vooral als jullie een speciaale dag gaan vieren!

Wist je dat we bij Just Like Mommyz de mooiste moeder dochter kleding maken, zelfs aangepast naar je wensen en maten?

TIP:

Word lid van onze Pretty Mama & Me Club een maak een kans op een twinning set!

Join the Club en dan krijg je onze nieuwste blogs, speciale aanbiedingen en winacties in je inbox! Bovendien, als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

Moeder Dochter selfie - twinning

Zelfstandig worden

Gebruik deze periode om je kind zelfstandiger te laten worden.

Omdat we door de coronaperikelen vandaag de dag toch wat meer tijd vrij kunnen maken voor de kinderen, kunnen we deze quality time ook gelijk nuttig gebruiken.

Waarom zouden we de kinderen niet gelijk op een leuke en speelse manier bepaalde handelingen bijbrengen en ze meer verantwoordelijkheid geven?

Dat klinkt misschien een beetje als lesgeven tijdens de vakantie, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het doel is juist om op een speelse manier het kind meer zelfvertrouwen te geven, waar ze in het nieuwe schooljaar gelijk profijt van hebben.

Door ze bepaalde dingen te leren, kijken wij vol trots naar onze kinderen en juist dat trotse gevoel van een ouder vergroot het zelfvertrouwen bij een kind. Het mes snijdt hier dus duidelijk aan twee kanten.

Zoek iets uit wat ze ook daadwerkelijk zelf kunnen op deze leeftijd maar wat je meestal uit handen neemt. Laat haar bijvoorbeeld zelf haar kleding uitzoeken en ook al vind je haar keus niets, laat het gaan.

Laat haar de kamer gereed maken voor de dag. De gordijnen open, het bed open slaan, haar speelgoed of boeken opruimen en haar vieze kleding in de wasmand gooien en misschien zelfs wel een eigen ontbijtje maken. Nu nog bijtijds opstaan, hihi.

mama's hulpje

Leg alles uit

Natuurlijk is het belangrijk om uit te leggen waarom een steentje bijdragen in het huishouden belangrijk is.

Ze is namelijk een onderdeel van een team en in dat team heeft ieder teamlid verplichtingen. Ik zeg altijd: ‘mama kookt, papa doet de afwas en jij kunt helpen met de tafel dekken en de tafel leeg halen.’

Willen ze liever iets anders doen? Laat ze dan. Misschien willen ze wel leren hoe je koffie zet, ook helemaal prima. Veel kinderen willen helpen met het eten bereiden, ook leuk. Begin gewoon iets eerder en laat ze bijvoorbeeld groente wassen, plukken en ja, zelfs snijden!

'Ik verveel me, mamaaaa!'

Soms is verveling juist nuttig

Samen spelen of dingen doen is geweldig, maar natuurlijk kan dat niet de hele dag. Waarschijnlijk heb je zelf ook nog wel wat te doen of moet je ook andere kinderen aandacht geven.

Laat ze ook spelen met vriendjes of vriendinnetjes, maar zorg ook dat ze zichzelf kunnen vermaken. Zorg dat er in het dagelijkse schema ook ruimte is voor rust. Verveling hebben ze af en toe ook nodig, dat is goed voor de hersenen.

Zelfs Einstein verveelde zich af en toe en ging dan de muggen tellen. Verveling zorgt voor fantasie en creativiteit, welke leiden tot een passie voor iets. Hiermee ontwikkelen ze hun eigen talenten.

Leuke dingen om te doen

In onze situatie is onze dochter verslaafd geworden aan lezen sinds deze coronatijd. Net zoals ik vroeger zo van lezen hield. Onze dochter houdt van boeken, maar ook van de Donald Duck :)

Iedere week kijkt ze weer opnieuw naar het stripboekje uit. Als jouw kinderen dit geweldige blad nog niet hebben, dan is een abonnement zeker aan te raden. Het houdt ze zeker even bij alle schermen weg.

Maak je eigen Verveel Box!

Je kunt natuurlijk ook een ‘verveel box’ maken. De doos versieren samen is al leuk op zich.

In de doos (of pot) doe je verschillende leuke gekleurde kaartjes waarop jullie allemaal leuke ideeën schrijft voor verveelmomenten. Bijvoorbeeld een knutselidee, spelletje idee, een buitenactiviteit of iets anders. Hieronder staan al enkele ideeën.

Is je kind verveeld, laat ze dan een kaartje uit de box pakken. Het geeft jou weer even ruimte om bijvoorbeeld nog even te werken vanuit huis. Verbind wel regels aan de box, bijvoorbeeld dat je per keer maar maximaal twee kaartjes mag pakken.

zomeractiviteiten

Ideeën voor je Verveeldoos

Digitaal - 

Er zijn vele manieren om technologie goed gebruiken voor onze kinderen. Liever  een bepaalde tijd op een educatieve app of website:

Tip: Bekijk onze Vaderdag blog voor een lijste van museums met virtuele tours.


Actief - alleen of samen met mama of papa

 • Iets maken van Lego
 • Een ketting maken of iets anders knutselen
 • Een spel spelen met een familielid
 • Met de Barbies spelen
 • Een tent in de tuin maken
 • Een fotoalbum of fotocollage maken met foto’s
 • Voorlezen aan de ouders
 • Papa of mama verzorgen
 • Lekker een stukje wandelen en natuurlijk op je mooiste zelf geknutselde slippers. De foamletters of vormen kun je bij de Hema of Bol.com kopen.
 • Trek je twinning t-shirts aan en ga samen voor een high tea of maak er een thuis
 • Organiseer een fruit en cocktail party
 • Maak een lekker diner voor mama en papa
 • Ga ijsjes maken
 • Ga jezelf of iemand anders schminken
 • Legpuzzel
 • Vraag "Hey, Google" om een mop of verhaal te vertellen
 • Luister naar de Efteling kidsradio

Toch er op uit trekken?

Willen jullie er toch even op uit trekken? Check dan wel eerst welke evenementen wel gewoon doorgaan.

Ontdek het mooie Nederland en maak kindvriendelijke en corona veilige uitjes met kinderen. De dierentuinen, zwembaden of strandbaden, een kindermuseum en tal van andere bezienswaardigheden die open zijn ontvangen graag bezoekers.

 Mommy and me - bij de Zoo

Maar hou je wel altijd aan de regels en voorschriften om geen enkel risico te nemen. Ga op de rustige momenten en draag het liefste een mondkapje. Zeker in publieke ruimtes, in openbare toiletten of wachtrijen. We moeten er alles aan doen om een tweede coronagolf te vermijden.

Maak je mooi voor een feestje

Heb je een zomer BBQ of een ander leuk feestje? Wat is er dan leuker om je lekker samen met je dochter op te tutten!

Natuurlijk steel je de show met jullie twinning jurken, maak in ieder geval ook zelf leuke foto’s ervan. Maak er een leuk moment van en trek niet alleen jullie twinning outfit aan, maar zorg ook dat het haar van jullie beide en jullie nagels er op en top uitzien. Je dochter zal jullie samen mooi maken en twinnen geweldig vinden!

Mooie moeder dochter twinning set winnen

Wil je graag ook een keer met je dochter twinnen en haar net zo mooi als mama laten voelen?  

Meld je dan aan met je e-mailadres bij onze Pretty Mama & Me Club. Je maakt dan zelfs kans om zo’n leuk twinning set te winnen. 

Bovendien krijgt je mama & me korting op je elke kledingstuk dat je bestelt als Clublid! 

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

Wij wensen je een leuke zomer met je schatjes!

HAPPY TWINNING!

Liefs,

Mama Z.

 

JustLikeMommyz.nl is een webshop die handgemaakte, aanpasbare jurken voor moeder & dochters (en een minicollectie voor zonen) biedt.

Bij ons ben je verzekerd van prachtige outfits door moeders voor moeders.

Ontwerp je eigen jurk, compleet met unieke bijpassende accessoires.

Advies nodig of vragen? Neem vandaag nog contact op met ons!

 

PS. Bekijk onze pretty en precious twinning momenten op ons Lookbook of Volg/Like ons op Instagram en Facebook. Join the Club nu en maak kans op een gratis twinning set


Enkele bronnen:

https://mars.nasa.gov/participate/funzone/

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/tweede-golf-coronavirus/

https://www.mamaliefde.nl/festivals-evenementen-kinderen-nederland/

https://www.ladylemonade.nl/knutselen-slippers-kinderen-zomervakantie

 

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
JOIN THE CLUB AND WIN A TWINNING SET Sign up for your Mommy & Me member discount, latest news & blogs. Join now to get a chance to win a matching set!
Back to top